Arrestaties bij Content wegens voorwetenschap

Zes personen zijn gisteren gearresteerd op verdenking van misbruik van voorwetenschap bij de handel in aandelen van de uitzendketen Content. Het gaat vier medewerkers van Content, een van branchegenoot Unique en om een niet te herleiden persoon, die gehandeld hebben ten tijde van geheime fusiebesprekingen tussen Content en Unique.

Het openbaar ministerie in Amsterdam bevestigt de arrestaties van de zes. Naar verluidt zijn ze 's ochtends vroeg van hun bed gelicht en na verhoor weer vrijgelaten. Volgens Unique heeft de verhoorde medewerker inderdaad gehandeld in aandelen Content. Content doet geen mededelingen over haar medewerkers. Beide uitzendketens benadrukken dat de ondernemingen ,,op geen enkele wijze" betrokken zijn bij de zaak.

Het justitieel onderzoek spitst zich toe op verdachte transacties in aandelen Content in de eerste maanden van dit jaar. Naar nu blijkt hebben Content en Unique in die periode in het geheim besprekingen gevoerd over een fusie. De fusiebesprekingen zijn volgens Unique afgebroken omdat geen overeenstemming kon worden bereikt over de ruilverhouding en de aandelenprijs. Content is in maart in handen gekomen van het Belgische Creyf's.

Volgens Unique heeft één medewerker, die niet rechtstreeks betrokken was bij de fusiebesprekingen, 1.000 aandelen Content gekocht. Onder druk van de raad van bestuur heeft de medewerker de transactie ongedaan gemaakt ,,om elke schijn van voorwetenschap uit te sluiten''. Tegen de medewerker zijn geen maatregelen getroffen. Ook bij Content zijn de verdachten nog aan het werk.

In de eerste week van februari werd opvallend veel gehandeld in aandelen Content en de koers liep fors op, met 16 procent. Ook aandelen Unique bleken in trek te zijn. Ongebruikelijk omvangrijke beurshandel zonder een duidelijke aanleiding geldt als een belangrijke aanwijzing voor misbruik van voorwetenschap. De Stichting Toezicht Effectenverkeer (STE) begon in augustus een onderzoek naar handel in aandelen Content en deed aangifte bij justitie.