Toch kans op Transrapid Hamburg-Berlijn

De kans dat de supersnelle magneettrein Transrapid toch tussen Berlijn en Hamburg gaat rijden, neemt toe. Het Transrapid-consortium (Thyssen-Krupp, Siemens en Adtranz) heeft berekend dat een enkelsporige verbinding toch economisch uit kan. Dit onthulde de Duitse krant Die Welt vandaag.

De kosten van het traject zouden ongeveer 6 miljard mark bedragen (6,7 miljard gulden) zijn, het bedrag dat de Duitse rood-groene coalitie maximaal wil bijdragen. Volgende week woensdag wordt daarover op hoog niveau gesproken op het ministerie van Verkeer. Die Welt heeft de hand weten te leggen op een nog vertrouwelijk rapport van het Transrapid-consortium, waaruit blijkt dat er ook gestudeerd wordt op de verlenging van het Transrapidtraject Hamburg-Berlijn naar Praag, Wenen en Boedapest. (ANP)