Metaal wil hardere aanpak ziek personeel

Het oplopend ziekteverzuim komt door de zachtmoedige houding van bedrijfsartsen, vindt voorzitter A. Kraaijeveld van FME-CWM, de branchevereniging van de metaal- en elektrotechnische bedrijven. Kraaijeveld pleitte vandaag voor strengere controleurs. ,,Artsen en arbodiensten laten mensen te snel thuis'', zei hij tijdens de jaarvergadering van FME-CWM. Hij verbaasde zich erover dat mensen ziek thuis mogen zitten, omdat de verhoudingen met de collega's niet goed zijn, of omdat ze privé-problemen hebben. Het is volgens FME-CWM vooral de sociale sector zelf die profiteert van de ruimhartige regelingen. De metaalbranche roept het ministerie van Sociale Zaken op WAO'ers buiten hun oorspronkelijke sector aan een baan te helpen. Kraaijeveld wijst op de 11.200 vacatures in zijn sector.(ANP)