Kok krijgt pluim van `Davos'

Wim Kok is uitgeroepen tot premier van de wereldregering. De eer is hem verschaft door de redactie van het blad Worldlink, dat wordt toegestuurd aan de deelnemers van het World Economic Forum. Dit forum organiseert jaarlijks een reeks conferenties in het Zwitserse Davos die worden bijgewoond door politici, ondernemers, wetenschappers en journalisten uit de hele wereld.

Volgens Worldlink is ,,de Nederlandse premier, anders dan sommige van zijn Europese collega's, uitgesproken bescheiden in zijn wijze van regeren maar tegelijkertijd uiterst effectief''. Kok wordt geprezen om het terugdringen van de werkloosheid, het bijeenhouden van de `purple coalition' (`die de blauwe en rode elementen in het Nederlandse politieke spectrum overspant') en zijn `soepele voorzitterschap' van de Europese Unie, uitmondend in het Verdrag van Amsterdam.

Kok is aanbevolen door zijn partijgenoot Victor Halberstadt, hoogleraar economie van de Leidse universiteit. De redactie heeft deskundigen in diverse landen geraadpleegd, onder wie hoogleraren van Yale en Londen en de chef-opinie van de Süddeutsche Zeitung.

Premier Kok vindt de publicatie ,,een compliment voor Nederland en voor ons allemaal.''