Optimisme Hunter Douglas over winstgroei neemt toe

De winstgevendheid van raambekleder Hunter Douglas (onder meer Luxaflex) is in het afgelopen kwartaal in een stroomversnelling gekomen. Het op de Amsterdamse beurs genoteerde bedrijf verwacht over het gehele jaar een zelfde winstgroei als over de eerste negen maanden. Deze zomer verklaarde Hunter Douglas nog een `gematigde' winstgroei te verwachten.

Over de eerste negen maanden van dit jaar behaalde het bedrijf een nettowinst van 71,5 miljoen euro, 9,3 procent meer dan de 65,5 miljoen een jaar eerder. In het laatste kwartaal steeg de winst met 2,6 miljoen euro (10,4 procent) tot 27,4 miljoen. De omzet steeg van augustus tot en met oktober met 11 procent tot 348 miljoen euro.

Beleggers reageerden weinig enthousiast op de winstversnelling van het Rotterdamse bedrijf. Het aandeel stond tegen het middaguur 1,6 procent lager op 27,55 euro. Tot en met september steeg de winst per aandeel met 9,2 procent tot 1,90 euro.

Net als bij de presentatie van de halfjaarcijfers speelt de economische crisis in Latijns Amerika Hunter Douglas parten. Zowel de omzet als de winst is in die regio gedaald, maar de onderneming geeft geen inzage in de regionale resultaten.

Latijns Amerika is voor circa 7 procent van de omzet verantwoordelijk. Ook Australië behoort voor Hunter Douglas tot de probleemgebieden. Omzet en winst in Europa, Noord-Amerika en Azië stegen wel in vergelijking met een jaar eerder.