Onderzoek bij Citibank

De Senaat in Washington stelt een onderzoek in naar de beweerde betrokkenheid van de Amerikaanse Citibank bij het witwassen van drugsgeld dat afkomstig is van de broer van de vorige Mexicaanse president Salinas. De onderzoekers stellen dat drugshandelaren, corrupte gezagsdragers en belastingsontduikers uit de hele wereld het privé-bankieren nog steeds gebruiken om hun illegale winsten via banken te legaliseren. Ze kijken ook naar tegoeden van president Omar Bongo van Gabon. Die zou een geheime rekening aanhouden met 50 miljoen dollar, deels afkomstig van `donaties' van een Franse oliemaatschappij. Verder wordt gekeken naar rekeningen van de zonen van Sani Abacha, de vorig jaar overleden Nigeriaanse dictator, en van Asif Ali Zadari, echtgenoot van de vroegere Pakistaanse premier Benazir Bhutto. (AP)