Makelaar pikt salaris Galasek in

Voetballer Tomas Galasek van de Tilburgse eredivisieclub Willem II moet met zijn vrouw en kind op bijstandsniveau leven. Zijn advocaat, mr. N. Nan, beweert dat de Amsterdamse `voetbalmakelaar' H. van Neck beslag heeft laten leggen op het salaris van de speler die tot de selectie van de Tsjechische nationale ploeg behoort.

Kaashandelaar Van Neck zorgde in 1996 voor de overgang van middenvelder Galasek (26) van het Tsjechische FC Banik Ostrava naar Willem II. De transfersom bedroeg ongeveer 3 miljoen gulden. Van Neck eist nu van Galasek alsnog een bedrag van 225.000 gulden aan bemiddelingskosten.

De raadsman van Galasek stelt zich op het standpunt dat de Amsterdammer Van Neck niet bevoegd is te bemiddelen bij een transfer. De kaashandelaar is niet in bezit van de FIFA-licentie. Daarom heeft hij volgens de advocaat van Galasek dan ook geen recht op een vergoeding.

Beide partijen vechten de kwestie op 25 november voor de president van de rechtbank in Breda uit in een kort geding.