KPN vecht besluit Opta aan

Telecombedrijf KPN wil een besluit van toezichthouder Opta met een kort geding ongedaan maken. Opta wil dat KPN abonneegegevens afstaat aan het Oldenzaalse bedrijf Denda Multimedia. Als KPN dat niet doet, moet het bedrijf vanaf morgen een dwangsom betalen van 16.500 gulden per dag, zo heeft Opta gisteren laten weten.

Denda Multimedia wil een eigen versie van de telefoongids op cd-rom persen en verkopen. KPN wil echter geen gegevens afstaan zonder dat er een formele overeenkomst is. De strijd tussen KPN en Denda sleept zich al ruim twee jaar voort. Aanvankelijk ruzieden de partijen over de prijs die KPN voor de gegevens in rekening wilde brengen. KPN eiste 85 cent, maar zowel de telecomtoezichthouder Opta als de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) oordeelden dat de adressen per stuk niet meer dan een cent mogen kosten. (ANP)