Henderson naar bestuur KPN

De Nederlander J.M. Henderson volgt begin februari C. Griffioen op als financieel bestuurder van KPN. Henderson (55) maakt de overstap van het Duitse verpakkingsbedrijf Schmalbach-Lubeca.

Dat is vanmorgen bekendgemaakt. Met de komst van Henderson is de vernieuwing van de raad van bestuur van KPN volledig ingevuld. Scheidend bestuursvoorzitter W. Dik wordt begin maart opgevolgd door P. Smits.

Griffioen is in 1988 bij het toenmalige staatsbedrijf der PTT in dienst getreden, kort voor de verzelfstandiging in 1989. Als alles volgens planning verloopt, kunnen twee grote beursintroducties nog onder zijn supervisie worden doorgevoerd. Het bedrijf KPNQwest (vijftig procent KPN, vijftig procent Qwest) krijgt vanmiddag om 15.30 uur een notering op de Amsterdamse beurs en op de Amerikaanse schermenbeurs Nasdaq. Het aandeel kost 20 euro, wat de opbrengst van het belang van tien procent in KPNQwest op 1,93 miljard gulden brengt.

Persbureau Bloomberg meldde eind vorige week dat KPN begin volgend jaar 25 tot 45 procent KPN Mobiel naar de beurs zal brengen. KPN zelf ontkent vooralsnog dat de beursgang al vaststaat.

Henderson, die ook bij Schmalbach financieel bestuurlid was, treedt per direct bij KPN in dienst. Voordat hij in 1996 bij het Duitse bedrijf begon, werkte hij onder meer voor Philips Kommunikations Industrie in Nürnberg en voor Philips Medical Systems te Hamburg. Henderson heeft economie gestudeerd aan de Universiteit van Hamburg.