Eigen plan OR voor Philips Terneuzen

Alle spaarlampactiviteiten van Philips moeten in Terneuzen worden geconcentreerd. Ook de ontwikkelingsafdelingen moeten daar blijven. Dat stelt de ondernemingsraad (OR) van de fabriek in een gisteren gepresenteerd alternatief plan, dat de werkgelegenheid moet waarborgen.

Begin vorige maand kondigde Philips aan 280 van de 500 banen in Terneuzen te schrappen. De steeds sterkere internationale concurrentie dwingt het elektronicaconcern naar eigen zeggen de productie van spaarlampen te verplaatsen naar het Poolse Pila. Volgens de OR kan Terneuzen echter even goedkoop, of zelfs goedkoper produceren. Als het kenniscentrum, waar Philips nieuwe technologieën ontwikkelt, in Nederland blijft, verwacht het daar binnen drie jaar belangrijke doorbraken. Die moeten de lampen een stuk goedkoper maken. (ANP)