Tafeltennisser Hendriks stunt voor Den Helder

Guus Hendriks staat bij de tafeltennissters van NAK/Den Helder altijd in de schaduw van kopvrouw Elena Timina en Emily Noor, de nummer zes van Nederland. Zaterdag speelde de 27-jarige Utrechtse echter een hoofdrol in de Europa Cup-wedstrijd tegen het Franse Lille. Bij een 3-3 stand scoorde Hendriks het beslissende punt door in een opwindende partij de Française Aubrey met 21-19 in de derde game te verslaan. Den Helder plaatste zich door die overwinning voor de kwartfinales van de Nancy Evans Cup.

De mannen van landskampioen Midstars werden in de achtste finales van de Europa Cup afgedroogd door het Duitse sterrenteam van Zugbrücke Grenzau. Na ruim een uur had het team van de broers Vlieg al vier nederlagen (0-4) moeten incasseren. De Chinese kopman Wu Bin werd gekleineerd door de Pool Blaszcyk.