Sportverdwazing

De nieuwe NOC*NSF-voorzitter Blankert deed bij zijn aantreden in zijn nieuwe functie boude uitspraken. Omdat op 15 september volgend jaar in Australië `belangrijke' sportwedstrijden beginnen, wilde Blankert Kok vragen om Prinsjesdag, volgens de aloude Hollandse traditie altijd op de derde dinsdag in september, een week te vervroegen, zodat de kroonprins en een aantal bewindslieden dan niet na de opening van die sportwedstrijden, de Olympische Spelen, hals over kop terug zouden moeten voor Prinsjesdag. Ik beschouw het maar als een vrijpostige vlaag van verstandsverbijstering van een voormalige werkgeversvoorzitter van VNO-NCW, die nog te veel bezig is met flexibilisering van arbeidstijden, waarbij zelfs Pierre de Coubertin en de Oude Grieken zich achter hun oren hadden gekrabt. De suggestie om de Olympische Spelen, helaas niet zoals vroeger volgens traditie bij de berg de Olympus, te verplaatsen in verband met Prinsjesdag had waarschijnlijk meer kans gemaakt. Ook had een opmerking om de Spelen altijd in Griekenland te houden meer hout gesneden. Het verkort de reisafstand Athene-Den Haag in ieder geval.