Seksueel misbruik Turkse politie

Familieleden van twee Turkse tieners hebben de politie beschuldigd van seksueel misbruik om de meisjes activiteit voor Koerdische separatisten te laten bekennen. De onafhankelijke Turkse Artsen Unie dringt aan op een volledig medisch onderzoek van de meisjes, omdat een eerder door een rechtbank opgedragen onderzoek dat de politie vrijpleitte, onvolledig zou zijn. De politie pakte de twee meisjes, 16 en 19 jaar oud, op 6 maart op in de stad Iskenderun. Volgens de vader van een van hen werden ze bedreigd en gefolterd, met inbegrip van seksueel misbruik. Familieleden van de meisjes zeggen dat de meisjes onder die omstandigheden bekenden, maar dat ze geen banden onderhielden met Koerdische rebellen. De meisjes werden tot 12 en 18 jaar gevangenisstraf veroordeeld wegens lidmaatschap van de verboden Koerdische Arbeiderspartij (PKK) en deelneming aan een aanslag met een brandbom. (AP)