Rugbytitel Australië

Voor de tweede keer heeft de rugbyploeg van Australië de wereldtitel voor zich opgeëist. In de finale won het vijftiental van bondscoach Rod Macqueen zaterdag in Cardiff met 35-12 van Frankrijk, dat vorige week in de halve finales favoriet Nieuw Zeeland uitschakelde.

Australië verdiende de titel op basis van een solide defensie. In zes duels kregen The Wallabies één try om de oren, in de groepswedstrijd tegen het modale Amerika. ,,Onze verdediging heeft ons dit toernooi op de been gehouden'', erkende aanvoerder John Eales.

Uit handen van de Britse koningin Elizabeth had hij kort daarvoor de William Webb Ellis Trophy in ontvangst genomen, de gouden bokaal vernoemd naar `de ontdekker' van het rugby. Dat gebeurde vlak nadat bekend was geworden dat een meerderheid van de Australiërs onder de Britse kroon wil blijven ressorteren.

WALLABIES pagina 19