Redding van Air Holland is nabij

Nederlandse investeerders steunen een doorstart van Air Holland. Een definitief akkoord is nog niet bereikt, maar voorzitter P. van Dam van de ondernemingsraad sprak vanmorgen de verwachting uit dat vandaag een definitieve oplossing wordt gevonden waardoor de chartermaatschappij blijft voortbestaan. Bewindvoerders en directie hebben vanmiddag de laatste gesprekken over het voortbestaan van Air Holland als chartermaatschappij. Morgenochtend om tien uur wordt het personeel hierover ingelicht.

Van Dam verwacht dat Nederlandse investeerders voor een doorstart moeten gaan zorgen, waarschijnlijk in een afgeslankte vorm. Belangrijkste kandidaat voor een medewerking aan een doorstart is H. Mosselman, eigenaar van reisorganisatie Sudtours. Mosselman is tevens grootaandeelhouder van Air Holland en heeft een aantal investeerders om zich heen verzameld om een faillissement te voorkomen.

Easyjet, dat deze week opnieuw liet weten belangstelling voor Air Holland te hebben is hiermee geen kanshebber meer. Easyjet bevestigt dat het bedrijf door de bewindvoerders van Air Holland ,,naar een tweede plan is verschoven''.

De reisorganisaties, die nu hun vliegtuigstoelen voor de volgende zomer moeten boeken -half november moeten de reisbrochures in de winkel liggen-, hadden eerder een ultimatum gesteld op vrijdagmiddag waarop directie en bewindvoerders van Air Holland een businessplan klaar moesten hebben. Dat is opgeschoven naar vandaag. De bewindvoerders hebben de reisorganisaties dit weekeinde meegedeeld meer tijd nodig te hebben. Vier van de zeven toestellen van Air Holland staan in Nederland aan de grond. Daarmee willen de bewindvoerders voorkomen dat schuldeisers ze in het buitenland aan de ketting leggen.