Rabobank sluit drie filialen na overvallen

De Rabobank in het Brabantse Eersel, een zelfstandige coöperatie, heeft besloten haar filialen in Knegsel, Duizel en Steensel te sluiten. De bank is niet meer in staat de veiligheid van de klanten en het personeel in de vestigingen te garanderen.

Het filiaal in Knegsel is de afgelopen twee jaar drie keer overvallen. Een recent onderzoek heeft uitgewezen dat de Rabobank in die vestiging alle denkbare veiligheidsvoorzieningen heeft getroffen. Als ze dan toch nog het doelwit is van overvallers, blijft er maar één ding over en dat is sluiting, aldus een woordvoerder van de bank in Eersel.

De woordvoerder zegt dat bankrovers het in toenemende mate hebben voorzien op kleine vestigingen. Vandaar dat de Rabobank Eersel tegelijkertijd twee andere filialen in de regio zal sluiten.

Een woordvoerder van het hoofdkantoor van de Rabobank in Utrecht meldt dat het ,,geen landelijke trend'' van de bank is om de activiteiten in kleine kantoren te beëindigen.

De Rabobank heeft ruim vierhonderd aangesloten lokale banken, die in totaal ongeveer 1.800 kantoren hebben. Behalve de filialen in Knegsel, Duizel en Steensel vallen nog twee vestigingen onder de coöperatie van Eersel.

De woordvoerder van Rabobank Nederland zegt dat er dit jaar tot de maand oktober 27 overvallen zijn gepleegd bij Rabokantoren in Nederland. Dat is een stabilisatie ten opzichte van 1998.

De Rabobank heeft vaker kleine kantoren gesloten, wegens onveiligheid. Het investeren in veiligheidsmaatregelen woog dan niet op tegen de rentabiliteit, aldus een woordvoerder van de bank.