Paus

Paus Johannes Paulus II heeft afgelopen zaterdag tijdens zijn tweede bezoek aan India in dertien jaar gepleit voor een nieuwe campagne voor evangelisatie in Azië. Hij sprak in de hoofdstad New Delhi op een synode van Aziatische bisschoppen. ,,De synode was een overtuigend teken van het geloof in Jezus Christus, de Redder'', aldus de paus.

Tegen zijn bezoek werd fel geprotesteerd door extremistische hindoes, die de katholieke kerk verwijten slechts uit te zijn op kerstening van zoveel mogelijk mensen. De paus van zijn kant riep op tot godsdienstvrijheid als een fundamenteel mensenrecht. In India hebben zich de afgelopen tijd verschillende incidenten voorgedaan, waarbij onder andere missionarissen zijn aangevallen en kerken in brand werden gestoken. Gisteren leidde de paus een openluchtmis.