Kunstwerken weggegooid

Medewerkers van de Technische Universiteit Eindhoven hebben per ongeluk een kunstwerk weggegooid van de Amerikaanse architect Lebbeus Woods. Het gaat om The Cybernetic Circus, een groep van negen objecten van onbewerkte kunststof van ongeveer anderhalve meter hoog, die naar een ontwerp van Woods werden uitgevoerd door studenten van een workshop in Oostenrijk. De beelden waren in `eeuwige bruikleen', aldus J. Huiskamp van de Technische Universiteit. Het was de bedoeling dat ze zouden worden opgesteld in de nieuwe faculteit bouwkunde.

De Technische Universiteit Eindhoven ondergaat momenteel een grootscheepse verbouwing. Woods' ontwerpen stonden onbeschermd opgeslagen in een open kelderruimte van een te slopen pand, en werden zodoende als oud vuil afgevoerd. ,,Uiteraard zijn we hierdoor in verlegenheid gebracht'', aldus Huiskamp. De ontwerpen voor de objecten zijn nog in het bezit van Woods. In overleg met de architect zal de faculteit bouwkunde nu één daarvan in duurzame vorm laten uitvoeren.