Doe Maar: nog zes concerten

Doe Maar zal in mei 2000 niet twee, maar acht concerten geven in het Rotterdamse Ahoy'. De leden van de popgroep, die vijftien jaar na de opheffing van de groep weer gaan optreden, en organisator Mojo Concerts hebben dit zaterdag besloten vanwege de massale belangstelling voor kaarten in de voorverkoop. Om 9 uur zaterdagochtend begon in postkantoren en in muziekwinkels de voorverkoop voor de twee concerten op 2 en 3 mei. Na een kwartier waren alle kaarten verkocht. Organisator Mojo Concerts breidde vervolgens het aantal concerten in overleg met het management van Doe Maar uit met zes. Ook de kaarten voor deze concerten (5, 6, 9, 10, 12 en 13 mei) waren nog voor het middaguur uitverkocht. Het totale aantal verkochte kaarten bedraagt bijna 80.000. Volgens een woordvoerder van Mojo was er vooraf rekening gehouden met een grote belangstelling en zat er speling in het voorziene aantal concerten. ,,Maar dat de fans zo massaal op de kaarten zouden afkomen, hadden we niet verwacht.'' Vandaag bezien Doe Maar en Mojo of er nog meer concerten zullen worden georganiseerd.