Cijfers

Maandag 8 november

EUROSTAT Het Europees Bureau voor de Statistiek Eurostat publiceert cijfers over het consumenten- en producentenvertrouwen in de Europese Unie in oktober en de werkloosheid in september. Een lichte daling van de werkloosheid, van 9,2 naar 9,1 procent, wordt verwacht.

Dinsdag 9 november

DUITSLAND Duitsland publiceert cijfers over de werkloosheid in oktober. Vorige maand belandde de werkloosheid net iets onder de psychologische grens van vier miljoen werkzoekenden, maar bleef nog altijd boven de 10 procent.

HUNTER DOUGLAS Hunter Douglas, producent van raambekleding en bouwproducten, publiceert resultaten over het derde kwartaal.

UNIQUE Uitzendbureau Unique komt met cijfers over het derde kwartaal. Het aandeel Unique staat licht onder druk na het afblazen, vorige week, van de fusie met detacheerder Brunel.

ARCADIS Ingenieursbureau Arcadis maakt de resultaten over het derde kwartaal bekend.

PRIJZEN De Verenigde Staten publiceren cijfers over de import- en exportprijzen in oktober.

Woensdag 10 november

PRIJZEN De Verenigde Staten maken de producentenprijzen van oktober bekend.

VNU VNU maakt voorbeurs de omvang bekend van de aandelenemissie waarmee de uitgever de overname van het Amerikaanse Nielsen Media Research wil financieren. VNU hoopt ruim 2,4 miljard gulden op te halen.

LANDBOUW LTO Nederland, het ministerie van Landbouw en de Rabobank presenteren de resultaten van hun onderzoek 'Megabedrijven in agrarisch Nederland'.

PRODUCTIE Het Centraal Bureau voor de Statistiek publiceert cijfers over de industriële productie in september.

KPNQWEST Telecombedrijf KPN brengt dochter KPNQwest naar de beurs. KPNQwest verwacht daarmee 1,9 miljard gulden op te halen voor investeringen in een landelijk glasvezelnet, bestemd voor internetverkeer.

Donderdag 11 november

AEGON Verzekeraar Aegon komt met de resultaten over de eerste negen maanden van dit jaar.

BELASTINGPLAN De vaste kamercommissie van Financiën bespreekt het Belastingplan 2001 van minister Zalm en staatssecretaris Vermeend.

Vrijdag 12 november

PRIJZEN Eurostat, het Europees Bureau voor de Statistiek, publiceert cijfers over de producentenprijzen in september.

Redactie: Jochen van Barschot (economie@nrc.nl,

fax [010] 406 69 07)