Barcelona te kijk gezet door Malaga

FC Barcelona is er niet in geslaagd de eerste plaats in de Primera Division over te nemen van Rayo Vallecano. Coach Louis van Gaal en 70.000 socios zagen hun sterrenformatie tot ieders grote ontzetting gisteravond in Nou Camp met 2-1 verliezen van het nietige Malaga.

Zaragoza, Deportivo en Celta Vigo wonnen wel en passeerden daardoor Barcelona op de ranglijst. Ze hebben nog maar een punt achterstand op Rayo, Barcelona nog steeds twee.

Real Madrid redde het vege lijf en dat van trainer John Toshack ternauwernood. Een nieuwe nederlaag in een Madrileense derby, ook al betrof de opponent nu de koploper, had de aanhang vast niet geaccepteerd. De Koninklijke kwam bij Rayo dank zij een opleving in de tweede helft met 2-3 goed weg. Barcelona kon niet profiteren. De modale voetballers van Malaga, onder wie zeven die bij Real Madrid werden afgedankt, wisten niet wat hun overkwam toen binnen een kwartier 0-2 op het scorebord stond. Agostinho en Valcare zorgden ervoor. Alleen Bogarde, die het duel trekkebenend door een spierblessure zou beëindigen, kon iets terug doen.

Leeds United heeft de koppositie in de Engelse Premier League verspeeld. De ploeg verloor met 2-0 van Wimbledon. Manchester United nam door een 2-0 zege op Leicester City de leiding en heeft een punt voorsprong op Leeds. Hartson en Gayle bezorgden Wimbledon de zege op Leeds. Voor Manchester United bewees Andy Cole opnieuw zijn waarde. De donkere aanvaller, in veertien duels goed voor elf treffers, schoot de regerend kampioen met twee fantastische doelpunten (één uit een omhaal) langs Leicester City (2-0).

Arsenal profiteerde niet van de nederlaag van Leeds. De ploeg, met Dennis Bergkamp en Marc Overmars in de basis, verloor in de Noord-Londense derby met 1-0 van Tottenham. Het doelpunt kwam in 84e minuut op naam van Richards. Arsenal beëindigde het duel met negen man na een rode kaart van Ljungberg en Keown in respectievelijk de 53e en 90e minuut. Chelsea, tegenstander van Feyenoord in de Champions League, kwam voor eigen publiek tegen West Ham United niet verder dan 0-0.

Ook zonder topscorer Michael Mols was Glasgow Rangers gisteren de sterkste in The Old Firm. De stadsderby tegen Celtic werd met 4-2 gewonnen. Bij Celtic kon de Engelse veteraan Ian Wright de met een dubbele beenbreuk uitgeschakelde spits Henke Larsson niet doen vergeten. De Argentijnse aanvaller Amato maakte het beslissennde vierde doelpunt. ,,Soms kan ik hem wel vermoorden, nu wilde ik hem kussen'', zei coach Advocaat.

Lazio Roma heeft na de gunstige loting voor de Champions League ook in de Italiaanse competitie een goed weekeinde gehad. De koploper wees in Rome Hellas Verona terug met 4-0. Van de andere topploegen won AC Milan thuis met 3-0 van Venezia en zegevierde AS Roma uit bij Reggina met 4-0. Juventus, met Edgar Davids in de basis, kwam tegen buurman Torino niet verder dan 0-0.