Aanslagen Athene bij komst Clinton

In Athene zijn gisteren twee aanslagen gepleegd op een Amerikaanse winkel en een Amerikaans cultuurinstituut. Niemand raakte gewond. Volgens de Griekse politie houden de aanslagen verband met het bezoek van de Amerikaanse president Clinton op 13 en 14 november. De afgelopen dagen zijn meer aanslagen gepleegd, hoewel duizenden extra politieagenten zijn opgesteld in de Griekse hoofdstad. Gisteren werd de ingang van een Amerikaanse spijkerbroekenwinkel beschadigd door een krachtige ontploffing. Later op de dag beschoten twee mannen vanaf een brommer de Hellenistisch-Amerikaanse Unie, een cultureel instituut in het centrum. Er is veel kritiek op de VS vanwege de bombardementen op Joegoslavië eerder dit jaar. In Griekenland, waar de orthodoxe kerk staatskerk is, bestaat veel sympathie voor de orthodoxe Serviërs. (AP)