Sancties Afghanistan

Sancties van de Verenigde Naties tegen Afghanistan zullen de hongerdood van een miljoen mensen tot gevolg hebben. Dat heeft een vertegenwoordiger van de Afghaanse Talibaan-regering bij de VN, Abdul Hakeem Mujahid, gisteren gezegd. De VN hebben gedreigd Afghanistan vanaf 14 november te treffen met sancties indien het land de vermeende terrorist Osama Bin Laden niet uitlevert. ,,Wij zijn niet bang voor sancties. Maar we beschouwen (deze maatregel) wel als een zeer wrede stap tegen het Afghaanse volk. Er zullen daardoor meer dan een miljoen mensen sterven door voedselgebrek'', aldus Mujahid. Dat de VN onder druk van de Verenigde Staten tot dergelijke maatregelen besluiten, verbaast hem overigens niet. ,,Sinds de val van het communisme vecht de seculaire wereld tegen de islam'', aldus Mujahid.