Hypotheekrente omlaag

Na een kwartaal van verhogingen, gaat de hypotheekrente weer omlaag. Roparco is de eerste bank die het mes in de hypotheektarieven zet. De verwachting is dat andere instellingen de stap van de relatief kleine Rotterdamse hypotheekverkoper snel zullen volgen. Het Robeco-onderdeel verlaagt vanaf maandag de vaste rente van vijf jaar met 0,2 procentpunt tot 5,8 procent en die van tien jaar met 0,3 procentpunt tot 6,3 procent. Als reden noemt Roparco de dalende kapitaalmarktrente. De afgelopen maanden stuwde een tegengestelde ontwikkeling de hypotheekrente nog met ruim 1 procentpunt op. De nieuwe Roparco-tarieven liggen dan ook nog flink boven de tarieven van april. Toen bedroeg de rente op de meest gangbare hypotheekvormen van vijf en tien jaar nog respectievelijk 4,3 en 5 procent.