Chang wint weer

Michael Chang blijft de tenniswereld verbazen bij het indoortoernooi in Parijs. De Amerikaanse qualifier bereikte gisteren ten koste van Cédric Pioline de halve finales. Chang versloeg de Fransman in drie sets: 5-7, 7-6 en 6-4. Chang speelt vandaag tegen de Rus Marat Safin, die de Amerikaan Jim Courier in twee sets versloeg: 6-2 en 6-2. De andere halve eindstrijd gaat tussen de Amerikaan Andre Agassi en Nicolas Lapentti uit Ecuador.

Chang is bezig aan een opmerkelijke opmars. De voormalige nummer twee van de wereld is afgezakt naar de 72ste plaats. In Parijs won hij eerder deze week van de Chileen Marcelo Rios en de Nederlander John van Lottum. Tegen Pioline moest Chang in de tweede set een matchpoint ongedaan maken. Tot ontzetting van het Franse publiek bleek Chang in de derde set de sterkste speler.

Lapentti won gisteren in drie sets van de Duitser Tommy Haas: 6-4, 3-6 en 6-3. Agassi was veel te sterk voor Mark Philippoussis. De Australiër verloor met 6-4 en 6-1. Philippoussis was eerder te sterk voor de Nederlander Richard Krajicek, die daardoor vrijwel kansloos werd voor deelname aan het WK in Hannover. Krajicek besloot gisteren geen startbewijs aan te vragen voor het toernooi in Stockholm. Bij winst in Zweden zou hij nog een kleine kans op het WK hebben gehad.

Bij het toernooi in Leipzig bereikte Kveta Hrdlickova de halve finales. De Tsjechische won van de Belgische Sabine Appelmans: 6-2, 2-6 en 7-6. Hrdlickova speelt vandaag tegen de Française Mary Pierce, die gisteren de Spaanse Conchita Martinez met 6-2 en 6-2 de baas bleef. De Française Nathalie Tauziat won met 7-6 en 7-5 van de Russische Anna Koernikova. Pierce speelt in de halve finale tegen de Duitse Anke Huber, die te sterk was voor de Française Anne-Gaelle Sidot: 6-4 en 6-4.