Winst Disney staat onder druk

De nettowinst van amusementsconcern Walt Disney Corporation is in de laatste drie maanden van het op 30 september afgelopen boekjaar met 37 procent teruggelopen naar 85 miljoen dollar. De winst werd gedrukt door eenmalige reorganisatiekosten. Zonder deze last zou de winst van Disney zijn uitgekomen op 212 miljoen dollar. Over het hele jaar maakte Disney een winst van 1,3 miljard dollar op een omzet van 23,4 miljard.

Echter niet alleen de reorganisatiekosten hebben de winst van het concern gedrukt. De verkoop van Disney-producten is sterk teruggelopen, terwijl ook de verkoop van videofilms achterbleef bij vorig jaar. Alleen de omzet van de themaparken maakte het afgelopen jaar een groei door. De omzet steeg met 10 procent naar 6,1 miljard dollar. Vorige week maakte Disney bekend ook in Hongkong een themapark te gaan bouwen. (Reuters)