Weinig hoop meer voor aandeelhouders Ceteco

De kans dat aandeelhouders van het noodlijdende Ceteco na de surseance nog iets van hun geld terugzien of een rol kunnen spelen bij een doorstart is zéér klein, hoewel niet nihil. Dat hebben de bewindvoerders gisteren meegedeeld.

Ceteco verkeert in de problemen nadat de banken de geldkraan eerder dit jaar dichtdraaiden. Als gevolg van de malaise in Latijns Amerika, waar het bedrijf zich vooral bezighoudt met handel in consumentengoederen, leed Ceteco vorig jaar 44 miljoen dollar verlies. Ceteco heeft nu uitstel van betaling tot juli. Bewindvoerder W. Bekkers noemde het hoopvol dat alle crediteuren daarmee hebben ingestemd.

Ceteco is bezig grote onderdelen af te stoten. De kernactiviteiten hadden in het eerste halfjaar een omzet van 117 miljoen dollar en een positief bedrijfsresultaat van 11,3 miljoen dollar. De af te stoten delen besloegen een omzet van 92 miljoen dollar en leden een verlies van 16,9 miljoen dollar. (ANP)