`Rusland zal schulden aflossen'

Rusland zal zijn schulden aan de Club van Parijs, de organisatie van crediteurenlanden, volledig en op tijd aflossen. Dat heeft de minister van Financiën Mikhail Kasyanov gisteren gezegd. ,,Volgens onze overeenkomst moeten we niet later dan op 30 november achttien crediteurenlanden, die lid zijn van Club van Parijs, 170 miljoen dollar (355 miljoen gulden) aan Russische schuld terugbetalen. Dat bedrag zal aan de schuldeisers betaald worden'', aldus Kasyanov gisteren tijdens een persconferentie.

Eerder dit jaar herschikte Rusland het overgrote deel van de 8,1 miljoen dollar die het dit jaar en in 2000 terug moet betalen. Moskou is de Club van Parijs in het totaal 42 miljard dollar schuldig. Kasyanov zei ook dat hij over een week of twee naar London vliegt om gesprekken te hervatten met de Club van Londen, de organisatie van crediteurenbanken, over de herschikking van schulden ter waarde van ongeveer 32 miljard. (Reuters)