Willem II met gelijkspel weg bij `patserig gedoe'

Niet eerder werden de verrichtingen van Willem II in de Champions League begeleid door gefluit van het Tilburgse publiek. In het laatste duel, met FC Girondins de Bordeaux als tegenstander, sloeg de ontevredenheid alsnog toe. Pas bij de rentree van de lang geblesseerde Ramzi veerden de toeschouwers op. Het behaalde punt (0-0) verdiende niet meer dan een bescheiden applaus.

Het moest een afscheid in stijl worden, had trainer Co Adriaanse vooraf gezegd. Willem II wilde met opgeheven hoofd de Champions League verlaten. Een punt werd gezien als een overwinning, aantrekkelijk voetbal als een `must'. ,,Dat spelen we thuis namelijk altijd'', aldus Adriaanse, die vorige week al een punt wegsleepte bij Spartak Moskou (1-1).

Liefhebbers van spektakel kwamen echter niet aan hun trekken. Het oeverloze geschuif leverde Willem II weinig op. In de reeks verrassende opstellingen paste ook die van gisteravond. Weer geen aanvoerder Arts op het middenveld, geen Hill achterin, en Bombarda op de bank. Ramzi mocht een kwartier meedoen. Hij brak in de voorbereiding zijn middenvoetsbeentje en had alleen speelminuten in het tweede elftal in de benen.

Voorzitter Jan Vullings was een dag eerder expliciet geweest tijdens een lunch bij een regionale krant. Hij sprak daarbij het vermoeden uit dat grote clubs bevoordeeld worden en noemde de Champions League ,,patserig gedoe om veel geld''.

Adriaanse vond het achteraf ,,jammer dat we er niet in zijn geslaagd aantrekkelijk te voetballen. Maar Bordeaux, de kampioen van Frankrijk, kreeg hier ook geen kans. We hebben het vier keer geprobeerd, zonder succes. Door wat behoudender te spelen hebben we in ieder geval twee punten en wat geld verdiend.''