Selectie Theater

Voorwaarts En Niet Vergeten

Jenny Arean solo, met oud en nieuw repertoire, vrolijke verhalen en op volle sterkte. 5 nov Groningen Stadsschouwburg, 10 nov Breda Chassé Theater, 11 nov Spijkenisse De Stoep.

De Knecht Van Twee Meesters

In deze komedie van de achttiende-eeuwer Carlo Goldoni regisseert en speelt Aus Greidanus de knecht Truffaldino: een domme sloeber die dolgraag slim wil zijn, een even grappige als aandoenlijke clown. De bijfiguren rennen elkaar achterna over ladders en smalle richels en zo kennen we Toneelgroep De Appel weer: als de producent van vitaal en circusachtig toneel, vrolijk gekleurd maar met een toefje verdriet. T/m 11 nov Den Haag Appeltheater.

Trui

Adembenemend absurdisme door Hans Teeuwen, de cabaretsensatie van de jaren negentig. 5 nov Apeldoorn Orpheus, 8 nov Heerenveen Posthuistheater, 10, 11 nov Dordrecht Kunstmin.

Lena En Willem

Feeëriek en krachtpatserig spelen Frieda Pittoors en Bert Luppes een meisje en een jongen op zoek naar de wetten van macht en liefde. Poëtische teksten, gebaseerd op interviews met zesjarigen, en een uitgebalanceerde regie van Floor Huygen. Een productie van Theatergroep Hollandia en Theater Bis. T/m 5 nov op locatie in Den Bosch; vóór 20u30 melden bij de kassa van Theater Bis 073-6131363.

Black Box

Alex is liberaal, Michel is orthodox. In een land als Israel geeft dat problemen, zeker wanneer de tegenpolen aan dezelfde vrouw zijn gebonden. Paul Binnerts maakte van Amos Oz' politieke liefdesroman een speels en lichtvoetig drama, met heerlijk spel van oa Gijs Scholten van Aschat en Sabri Saad el Hamus. 5 nov Leeuwarden De Harmonie, 6 nov Groningen Stadsschouwburg, 10 nov Breda Chassé Theater, 11 nov Maastricht Theater a/h Vrijthof.

En verder

Familiegeschiedenis Belgrado: Frans Strijards regisseert voor zijn gezelschap Art & Pro een aangrijpende aanklacht tegen een zinloze oorlog als die in Servië en Kosovo, waarin kinderen in een levensgevaarlijk rollenspel de oorlog van de generaals imiteren. 5, 6 nov Haarlem Toneelschuur; Keefman Acteur Jack Wouterse brengt een prachtige en authentieke vertolking van het tragisch-humoristische levensverhaal van de schrijver en dichter Jan Arends. 10 nov Rotterdam 't Kapelletje; Company Cabareteske grotestads-ironie in musical van Stephen Sondheim, in een heldere, strakke versie van het Koninklijk Ballet van Vlaanderen. 5 nov Maastricht Theater aan het Vrijthof.