Selectie Televisie

ACTUALITEITEN

2 Vandaag. Aandacht voor besnijdenis van meisjes van Noord-Afrikaanse afkomst en het morgen te houden symposium aan de VU over de mogelijke biologische oorzaak van agressie. Ned.2, 17.35-18.43u.

Netwerk. Een jaar voor de presidentsverkiezingen in Amerika is de strijd tussen de kandidaten George Bush, Al Gore en Bill Bradley al in volle hevigheid losgebarsten. Over hun kansen en de rol van het grote geld. Ook aandacht voor het verzorgen van een zieke ouder wanneer de reguliere zorg het laat afweten. Ned.1, 20.31-21.06u.

Nova. Staatssecretaris Job Cohen praat o.m. over de asielzoekers en tracht de maatschappelijke onrust die daarover is ontstaan weg te nemen. Ned.3, 22.40-23.10u.

DOCUMENTAIRES

The red fox. Een jaar uit het leven van een vossenfamilie. Hoe overleeft deze soort in een steeds veranderende omgeving? Discovery, 19.30-20.30u.

Histories: Kongolese vertellingen. Aflevering in de serie over de Belgische kolonie Kongo. Operatie Rode Draak was de codenaam van de Belgisch-Amerikaanse aanval op Stanleystad in 1964. Zo'n driehonderd Belgische paracommando's sprongen toen uit Amerikaanse toestellen om de blanke bewoners van Stanleystad (zo'n 1800 mensen) te evacueren. Canvas, 20.55-21.45u.

Ray Mears' extreme survival. Overlevingsexpert Ray Mears bezoekt enkele van de meest onherbergzame plaatsen op aarde. Vanavond onthult hij de voedingsmogelijkheden in het regenwoud en vertelt over een ontsnapping van een krijgsgevangene in Birma in de Tweede Wereldoorlog. BBC2, 21.00-21.30u.

Antenne: Spijbelaars. Per jaar komen bij de 550 leerplichtambtenaren circa 30.000 meldingen van spijbelen binnen. Portretten van twee jonge spijbelaars. TV2, 21.41-22.06u.

De leeuw en de kater. Zie TV-vooraf. RTL4, 22.00-23.00u.

Horizon. Slot van een tweeluik over de mythe van de verdwenen beschaving van Atlantis. Afl.: Atlantis reborn. BBC2, 22.30-23.20u.

Bewährung im Dschungel. Over drugsverslaafde Duitse jongeren die onder extreme omstandigheden een ontwenningskuur volgen in het oerwoud van Nicaragua. ARD, 23.50-0.35u.

PRAATPROGRAMMA

Hardtalk. Gesprek met filmacteur Robin Williams over zijn serieuze en komische films, leven en werk. BBC World, 20.30-21.00u.

Man/vrouw. Gesprek met echtparen over de invloed van Internet op hun relatie en over de vraag of het mogelijk is om er verslaafd aan te raken. TV2, 21.04-21.41u.

Rondom tien. Dicussie over de toekomst van televisie en wat 50 jaar televisie heeft opgeleverd. Aan het programma, dat gisteravond live op Internet was te volgen doen programmamakers Aad van den Heuvel, Ad van Liempt en Menno Buch mee. Ook tv-lozen en tv-verslaafden komen aan het woord. Ned.1, 21.14-22.28u.

MUZIEK

Muziekspecial: Rob de Nijs. Aandacht voor de muziekcarrière van zanger Rob de Nijs. Hij zingt ook een paar liedjes waaronder Hollandse liefde. Veronica, 23.25-24.00u.

SPORT

Voetbal. Rechtstreeks verslag van de wedstrijd Ajax tegen het Israelische Hapoel Haifa in de tweede ronde van het UEFA Cup-toernooi. Ned.3, 20.25-22.25u.

KUNST

Verkiezingen Boek van het jaar. Bekendmaking van de winnaar van de verkiezing Boek van het jaar 1999. Lezers konden uitmaken welk boek zij het mooiste, leukste, spannendste, interessantste of ontroerendst vonden. De winnaar krijgt de Trouw Publieksprijs 1999, bestaande uit een sculptuur van Jeroen Henneman en een geldbedrag van ƒ15.000. Thom de Graaf (D66), Hedy d'Ancona (PvdA) en Paul Rosenmöller (GroenLinks) leveren commentaar op de uitslagen. Ned.1, 23.25-0.14u.

FILM

Nine Months (Chris Columbus, 1995, VS). Prenatale komedie zet alles op het komische talent van Hugh Grant. Terwijl zijn onverwacht zwangere vrouw Julianne Moore zich ontpopt tot brave broedkip vol moedergevoelens, slaat hij aan het twijfelen en ijsberen. Ook met Robin Williams. Net5, 20.30-22.20u., onderbroken door reclame.

. Trafic (Jacques Tati, 1971, Frankrijk/Nederland). Zie Film-vooraf. ARD, 1.10-2.45u., nagesynchroniseerd.

Two guys talkin' about girls (Steven Pearl, 1995, VS). Romantische komedie waarin hoofdrolspelers Dan Cortese (Joey) en Jonathan Silverman (Lenny) zich op het pad der liefde begeven. Lenny heeft niet al te vaak geluk maar ontmoet op een dag de vrouw van zijn leven. Hij vraagt zijn vriend om advies maar krijgt daar snel spijt van. Ook met Allison Smith. ZDF, 0.20-1.50u.

Kind Hearts and Coronets (Robert Hamer, 1949, Engeland). Briljante zwarte komedie behoort tot de onomstreden hoogtepunten in het oeuvre van zowel Alec Guinness als de Ealing-studio, schetst bijtend portret van de haute bourgeoisie en laat Guinness excelleren in acht verschillende rollen, waaronder die van een vrouw. Stuk voor stuk erfgenamen die door op alleenheerschappij beluste Dennis Price worden vermoord. ZDF, 2.35-4.15u., zwart-wit, nagesynchroniseerd.

Charleys Tante (Hans Quest, 1955, West-Duitsland). Beroemd Brits theaterblijspel van Brandon Thomas werd verplaatst naar het Berlijn van de jaren vijftig. Heinz Rühmann vermomt zich als tante uit Amerika. Morgen, ARD, 14.30-16.00u.

Die Zwillinge vom Immenhof (Wolfgang Schleif, 1973, West-Duitsland). Vervolg op trio Heimatfilms uit jaren vijftig rond een tot kinder- en paardenparadijs verbouwde boerderij. Met Heidi Brühl. Morgen, ZDF, 14.30-16.00u.