Selectie Galerie

Laïla Meliani

Foto's uit het eigen familiealbum vormen de basis van het werk van Laïla Meliani. Ze bewerkt de foto's door te knippen, te borduren of de afbeelding te zeefdrukken op stof. Met haar expositie Between the White Wallpictures roept Meliani vragen op over representatie en vrouwelijkheid en gaat zij ook in op haar Marrokaanse achtergrond. T/m 17 dec in de Gate Foundation, Keizersgracht 613, Amsterdam. Ma t/m vr 10-17u.

Youthquake!

Op de overvolle expositie Youthquake! toont W139 werk van ruim twintig (zeer) jonge talenten. De meeste van hen zijn geboren na 1970 en dit jaar afgestudeerd aan een Nederlandse of Vlaamse academie. Youthquake toont wat er de laatste twee jaar door jonge kunstenaars is geproduceerd en omvat beeldhouwwerken, foto's, tekeningen, schilderijen en video's. T/m 21 nov, Warmoesstraat 139, Amsterdam. Wo t/m zo 13-18u.

Panorama's

De Duitse cineast Wim Wenders maakt tijdens de opnames van zijn films altijd foto's en gebruikt die als stills in zijn films. In de Melkweg Galerie toont Wenders panoramische foto's van het oneindige Australische landschap. De Nederlander Bob Karhof ontwikkelde een meervoudige panorama-camera, waarmee hij meerdere beelden in één kader kan plaatsen. Zijn foto's verbeelden de dynamiek van Hollandse steden, wegen en landschappen. T/m 28 nov, Marnixstraat 409, Amsterdam. Wo t/m zo 14-20u.

Art Cologne

Aan de internationale kunstbeurs Art Cologne nemen ook veel Nederlandse galeries deel. O.a. Fons Welters, Torch, Slewe, Cokkie Snoei, Onrust en Art Affairs zijn met een stand aanwezig. 7 t/m 14 nov in de Rheinhallen van het Köln-Deutz Exhibition Centre. Dag 11-19u.

Tony van Wassem

De plekken waar hij ooit gewoond heeft zijn de inspiratiebronnen voor Tony van Wassem. Zo maakte hij van zijn huizen in Schiedam en Gent en zijn tijdelijke woningen in Mali, Burkina Fasso en Ghana schilderijen en beelden die hij zelfportretten noemt. T/m 12 dec in Galerie Liesbeth Lips, Rochussenstraat 81a, Rotterdam. Vr t/m zo 12-17u.

En verder

Frank Bragigand t/m 17 nov bij Galerie Van Gelder, Planciusstraat 9A, Amsterdam; foto's van Wijnanda Deroo t/m 16 dec in Galerie Van Kranendonk, Westeinde 29, Den Haag; video's van Michal Butink en foto's van Tim Gutt t/m 21 nov in .1646, Boekhorststraat 125, Den Haag; schilderijen en objecten van Jet Rotmans t/m 21 nov in Galerie Pro Memoria, Grote Kerkhof 24, Deventer.