Selectie Films

Do not disturb

De zesde en beste productie van Dick Maas is een Engelstalige actiefilm met een Hitchcock-intrige: jeugdige Amerikaanse toeriste doolt als buitenstaander door gevaarlijk gebied, namelijk het stripachtig perverse labyrint van Amsterdam. Adembenemende achtervolgingen, maar ook zwarte humor, elegante camerabewegingen en onberispelijke acteurs. In 79 theaters.

Golden Earring: don't stop the show

Voorbeeldige, geautoriseerde documentaire biografie van Nederlands meest stabiele rockgroep Golden Earring. Regisseur en clipmaker Rogier van der Ploeg schildert een portret door interviews, archiefmateriaal en ontmoetingen met ex-leden en andere getuigen van een band die gewoon zijn werk doet, al vijfendertig jaar. Amsterdam: Het Ketelhuis. Groningen: Camera.

The Making of a New Empire

Journalistieke documentaire van regisseur Jos de Putter verschaft unieke beelden van een Tsjetsjeense warlord, maffiabaas en zakenman, die openhartig vertelt over zijn haat tegen de Russen, zijn schimmige verleden en zijn pogingen om door controle over de olieleidingen internationale macht en aanzien te verwerven. Amsterdam: Ketelhuis.

Tu Ridi

Net als in Kaos baseerden Paolo en Vittorio Taviani zich op personages uit de Siciliaanse novellen van Pirandello voor dit tweeluik over de onontkoombaarheid van een gewelddadige dood. Kunst en wetenschap bieden troost, in meesterlijk vormgegeven en intensief geobserveerde details. Amsterdam: Desmet. Enschede: Concordia Cinema. Hilversum: Filmtheater Hilversum. Leiden: Kijkhuis Leiden. Maastricht: Ciné K..

En verder

After Life Amsterdam: Rialto. Den Haag: Haags Filmhuis. Nijmegen: Cinemariënburg; Analyze This Amsterdam: Tuschinski, The Movies. Den Haag: Metropole. Tilburg: Cinecitta. Utrecht: City/Movies; Deconstructing Harry Amsterdam: The Movies, De Uitkijk. Den Haag: Babylon. Amsterdam: The Movies, De Uitkijk. Leiden: Kijkhuis Leiden. Nijmegen: Cinemariënburg. Utrecht: City/ Movies; Eyes Wide Shut Amstelveen: Cinema Amstelveen. Amsterdam: Kriterion /Studio K, The Movies. Den Haag: Metropole. Groningen: Pathé. Leiden: Kijkhuis Leiden. Utrecht: City/Movies. IJsselstein: 't Fulco; Existenz Deventer: Filmhuis De Keizer. Eindhoven: Plaza Futura. Enschede: Alhambra. Zaandam: De Fabriek; Festen Amsterdam: The Movies. Groningen: Poelestraat. Hengelo: Bellevue. Nijmegen: Cinemariënburg. Spijkenisse: Arcaplex. Utrecht: 't Hoogt. Helmond: Filmhuis Helmond; Happiness Amsterdam: Cinecenter, Kriterion/Studio K. Apeldoorn: Gigant. Arnhem: Filmhuis Arnhem. Delft: Lumen. Groningen: Poelestraat. Nijmegen: Cinemariënburg. Utrecht: Springhaver; Hideous Kinky Amsterdam: Cinecenter. Arnhem: Filmhuis Arnhem. Breda: Chassé. Hilversum:Filmtheater Hilversum. Leeuwarden: Filmhuis Leeuwarden. Tilburg: Cinecitta; La vie rêvée des Anges Leeuwarden: Filmhuis Leeuwarden; The Opposite of Sex Amsterdam: Desmet. Den Haag: Babylon. Delft: Lumen. Utrecht: Springhaver; Regenation Eindhoven: Plaza Futura; The Thomas Crown Affair Alblasserdam: De Wipmolen. Amsterdam: Bellevue Cinerama/Calypso. Den Haag: Metropole. Rotterdam: Cinerama.