Romans ter veiling

De manuscripten van De Vierde Man van Gerard Reve en De Vuuraanbidders van Simon Vestdijk worden binnenkort bij veilinghuis Bubb Kuyper in Haarlem te koop aangeboden. Ook brieven van Annie M.G. Schmidt, Frans Kellendonk en Vasalis aan Reve worden geveild. Volgens het veilinghuis is de openbare verkoop van de roman De Vuuraanbidders bijzonder. Een dergelijk omvangrijk manuscript zal waarschijnlijk niet meer op deze manier worden aangeboden. Weduwe Mieke Vestdijk wil het vrijwel complete archief in een keer verkopen. De richtprijs voor De Vuuraanbidders, waar Vestdijk destijds de P.C. Hooftprijs voor kreeg, ligt tussen de 45.000 en 55.000 gulden. De opbrengst van De Vierde Man wordt geschat tussen de 27.000 en 30.000 gulden. Het manuscript is compleet vanaf de eerste schetsen, de synopsis, tot het netschrift en een kopie van het gecorrigeerde typoscript. De veiling heeft plaats op 30 november en 1 en 2 december. (ANP)