New York

A prairie home companion

De tijd dat de VPRO nog Vrijzinnig Protestant was (en geluk nog heel gewoon): zo ongeveer is de sfeer van het Minnesota Public Radio Programma: A Prairie Home Companion, iedere zaterdagavond life te beluisteren. De gastheer, Garrison Keillor, met zijn humor van een alledaags absurdisme is een National Treasure, een soort Simon Carmiggelt. Het programma reist ieder jaar omstreeks deze tijd en wordt op 4, 11, 18 en 25 nov opgenomen vanaf Town Hall in New York. Kaarten $40 en $35. 123 West 43rd Street. Inl 00-12123074100.

China

Een glimp van de echte Volksrepubliek China is op te vangen in the Asia Society, waar een tentoonstelling is ingericht van het werk van Chinese, Amerikaanse en Europese fotografen, onder wie Brian Palmer en Lois Conner, die de veranderingen in China over de laatste vijf decennia hebben vastgelegd. Fifty Years Inside The People's Republic. 725 Park Avenue, bij 70th Street. T/m 2 jan. Inl 00-12122886400.

Second Avenue Deli

De eigenaar, Abe Lebewohl, werd in maart 1996, op weg naar de bank, vermoord. Een moord die nog niet is opgelost. De legendarische Second Avenue Deli, op Second Avenue bij Tenth Street, waar men terecht kan voor joodse specialiteiten, is in zijn geest blijven voortbestaan. Er is nu zelfs een kookboek uit: Second Avenue Deli Cookbook: Recipes and Memories From Abe Lebenwohl's Legendary Kitchen, vol recepten voor zijn beroemde chopped liver, cholent en kasha varnishkes (Villard, $24,95).

En verder

Sensation: Young British Artists in het Brooklyn Museum t/m 9 jan 00-17186385000; Egyptians in the Age of the Pyramids t/m 9 jan en Portraits by Ingres t/m 2 jan in het Metropolitan Museum 00-12125357710.