Hagenaar steekt drie collega's in brand

Op een spoorwegemplacement van de Nederlandse Spoorwegen in Voorburg is gisteravond omstreeks half acht een 28-jarige werknemer van schoonmaakbedrijf ISS Abilis zwaar gewond geraakt nadat een collega hem met benzine had overgoten en vervolgens in brand had gestoken.

De man uit Rijnsburg ligt met levensgevaarlijke verwondingen in het brandwondencentrum van het Rotterdamse Zuiderziekenhuis. Ook een opzichter van NS Materieel raakte ernstig gewond. Een derde medewerker van ISS Abilis liep lichte verwondingen op.

Het incident had gisteravond omstreeks half acht plaats in een dienstgebouw van het naast de Utrechtsebaan in Voorburg gelegen opstelterrein Binckhorst. Een dertigjarige Hagenaar gooide volgens de spoorwegpolitie een emmer benzine gevolgd door een brandende lucifer naar binnen. De benzine zou hij even tevoren bij een tankstation hebben gekocht. De dader is vanochtend vroeg aangehouden door de politie Haaglanden. Over het motief voor zijn daad bestaat onduidelijkheid. Volgens de spoorwegpolitie heeft de man kort na zijn aanhouding tegenover de politie verklaard dat hij al anderhalf jaar een conflict had met de 28-jarige collega. Maar volgens algemeen directeur R. van Holten van ISS Abilis was van een slepend conflict geen sprake. Zonder een woord te zeggen heeft hij de aanslag gepleegd, aldus Van Holten. ,,De verslagenheid is groot.''