Barcelona hangt FIOD-onderzoek boven het hoofd

Voetbalclub Barcelona hangt een onderzoek van de Spaanse FIOD wegens belastingontduiking boven het hoofd. De Spaanse krant El Triangle berichtte gisteren dat de club bij de betaling van spelers jarenlang een illegaal belastingmodel heeft gehanteerd. De Catalaanse tv-zender TV3, die voor 50 miljoen gulden per jaar de uitzendrechten van Barcelona bezit, zou de betaling van spelerssalarissen deels hebben overgenomen. De uitkering zou via diverse bureaus plaatsvinden.

Op die manier zou een bedrag van in totaal ongeveer 30 miljoen gulden naar spelers zijn gevloeid, zonder opgave aan de Spaanse belastingdienst. De voormalige publiekslieveling Ivan de la Peña ontving zijn inkomen van drie miljoen via het Nederlandse bedrijf Aragon Amsterdam Management BV. Ook international Luis Enrique ontving een fors deel van zijn loon in een eigen bv. (SID)