Hockeybond haalt weer toptoernooi naar Nederland

Nederland is over twee jaar opnieuw gastheer van een van de belangrijkste hockeytoernooien. De internationale hockeybond (FIH) wees gisteren de organisatie van de Champions Trophy voor vrouwen in 2001 toe aan Nederland. Amstelveen is volgend jaar, van 26 mei tot en met 4 juni, gastheer van het jaarlijkse mannen- en vrouwentoernooi tussen de zes sterkste hockeynaties ter wereld.

Engeland mag over vier jaar het dubbeltoernooi organiseren. De kans bestaat dat dan aan beide toernooien zeven in plaats van zes landen meedoen. De FIH hoopt Pakistan (mannen) en Zuid-Korea (vrouwen) toe te voegen aan het toernooi. Doel is om te voorkomen dat het Aziatische hockey de aansluiting met de wereldtop niet verliest. Bij het mannentoernooi eindigde Pakistan dit voorjaar op de laatste plaats, waardoor de Aziaten volgend jaar ontbreken.