Fusie advocaten en notarissen

Nederland heeft er per 1 januari een groot advocaten- en notarissenkantoor bij. Het Eindhovense Banning Van Kemenade & Holland gaat samen met Van Gijzen Advocaten (Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Den Haag en Apeldoorn). Ze gaan verder als Holland van Gijzen.

De circa 150 notarissen en advocaten van Holland van Gijzen gaan nauw samenwerken met Ernst & Young Belastingadviseurs, waaruit Van Gijzen Advocaten begin dit jaar is voortgekomen.

Ook de nieuwe partner werkt al sinds enige jaren samen met de belastingadviseurs.

Aanvankelijk zou ook het Utrechtse kantoor Van Benthem & Keulen deelnemen aan de fusie, maar dat ziet daar nu vanaf. De samenwerking met Ernst & Young levert naar zijn mening niet genoeg op, omdat advocaten en notarissen en accountants hun winst niet mogen delen. (ANP)