Arafat kust Leah Rabin

De Palestijnse leider Yasser Arafat kust Leah Rabin, weduwe van de vermoorde Israelische premier Yitzhak Rabin, de hand terwijl de Amerikaane president Clinton toekijkt. De drie, en ook de huidige Israelische premier Ehud Barak waren de afgelopen dagen in Oslo om Yitzhak Rabin te herdenken en het vredesproces een nieuwe impuls te geven. Israel en de Palestijnen beginnen volgende week intensieve besprekingen over een kaderovereenkomst als opstapje voor een definitieve vrede eind 2000. In Oslo besloten Barak en Arafat om in januari of februari onder het toeziend oog van Clinton in Camp David een vredestop te beleggen. Uitgaande van de kaderovereenkomst die dan moet zijn overeengekomen, moeten Barak en Arafat daar de lijnen uitzetten van de definitieve vredesregeling, inclusief de stichting van een onafhankelijke Palestijnse staat in delen van de Westelijke Jordaanoever en de Gazastrook, een oplossing voor Jeruzalem en een regeling van het probleem van de Palestijnse vluchtelingen.

(Foto AP)