Toch naar wedstrijd ondanks stadionverbod

De 65 Feyenoord-aanhangers die vorige week een stadionverbod opgelegd kregen, kunnen door een vergissing van de KNVB vanavond toch nog de wedstrijd Feyenoord - Rosenborg bezoeken. De verboden gaan pas morgen in, omdat de voetbalbond was uitgegaan van oude speelschema's, waarbij wedstrijden in de Champions League altijd op woensdag werden gespeeld. De Feyenoord-aanhangers kregen de stadionverboden, die uiteenlopen van twee tot vier jaar, opgelegd na ongeregeldheden na de wedstrijd Bayer Leverkusen - Feyenoord op 30 januari van dit jaar. Hun werd door de Duitse politie openlijke geweldpleging en erfvredebreuk ten laste gelegd.

Volgens een woordvoerder van de KNVB heeft de Duitse voetbalbond pas onlangs de informatie aan Nederland doorgegeven, waardoor ze pas vorige week een stadionverbod door de KNVB opgelegd kregen. De verboden die morgen ingaan, gelden voor alle Nederlandse stadions en voor internationale wedstrijden die Feyenoord in het buitenland speelt.

M. Westerwoudt (veiligheidszaken Feyenoord) zegt nog te bezien of de aanhangers vanavond alsnog geweerd kunnen worden. ,,Waarschijnlijk is dat niet mogelijk, omdat de verboden en de begindatum door een deurwaarder zijn vastgelegd.''