Selectie Radio

De avonden. In het eerste uur literair variété en na elven een gesprek met Flip Willemsen over haar boek Elise, waarin ze het sterfproces van haar moeder beschrijft. Radio 5, 22.02-24.00u.

Kwartetten: Portretten van een eeuw. Eerste van 4 fictieve documentaires waarin de hoofdpersonen een periode in de afgelopen eeuw reconstrueren en daarmee vat op het leven willen krijgen. Morgen, Radio 5, 13.02-13.45u.

Cultuur en media. Aandacht voor de val van de Berlijnse Muur in 1989 met o.a. de hoogleraar Duitse literatuur Thony Visser en oud-Stasi-spion Andreas Sinakowsky. Morgen, Radio 1, 15.02-16.00u.

Weldenkende mensen. Discussie over de vraag of politiek correcte besluitvorming leidt tot het recht in eigen hand nemen. Steeds meer mensen krijgen het gevoel dat criminelen door de wet beter beschermd worden dan slachtoffers. Morgen, Radio 1, 16.02-17.00u.