Schuttersveld wil omzet verdubbelen

Kunststof- en metaalbewerker Schuttersveld staat aan de vooravond van een forse expansie. De omzet van het bedrijf moet daardoor volgend jaar vrijwel verdubbelen tot 1,25 miljard euro (2,75 miljard gulden).

Het huidige belang van Schuttersveld van 49 procent in de Duitse handelsonderneming Pinguin gaat omhoog naar ongeveer 70 procent. De omzet van Pinguin, dat op de Duitse markt sanitair, verwarming en tegels verkoopt, wordt vanaf 1 januari opgenomen in de boeken van Schuttersveld. Het gaat om een bedrag van 500 miljoen euro.

Bovendien aast Schuttersveld op overname van de Zweedse Gnosjö Groep, die metalen componenten levert aan autofabrieken als Volvo en Scania. Schuttersveld wil een belang van 50 procent krijgen in Gnosjö Groep, die een omzet heeft van 120 miljoen euro.

Schuttersveld maakte zijn expansieplannen gisteren bekend bij de publicatie van de resultaten over het derde kwartaal. Schuttersveld maakt een moeilijk jaar door. De marktomstandigheden zijn niet goed en de lage grondstofprijzen hebben de winst en de omzet in de eerste negen maanden van dit jaar negatief beïnvloed.

Over de eerste negen maanden is Schuttersveld uitgekomen op een winst van 12,1 miljoen euro (26,6 miljoen gulden). Dat is een kleine stijging ten opzichte van het afgelopen boekjaar, toen de winst 11,6 miljoen euro bedroeg. De omzet steeg in de periode januari-september van 437 miljoen euro tot 501 miljoen euro (1,1 miljard gulden).

Ondanks de moeizame gang van zaken dit jaar is de directie optimistisch over de toekomst. Orderportefeuille en verkoopprijzen ontwikkelen zich positief. (ANP)