Excuusbrief PSV-leiding aan Bayern

Zowel PSV als het trainersduo Erik Gerets en Ernie Brandts heeft gisteren een excuusbrief gestuurd aan Bayern München. De PSV-leiding kwam tot dit besluit na de incidenten rond de Champions-Leaguewedstrijd van vorige week dinsdag tegen Bayern München.

Gerets gaf tegen het einde van de wedstrijd Bayern-speler Matthäus een duw en voegde de Duitser beledigende taal toe, terwijl deze bij de vierde official aan de zijlijn protesteerde tegen de rode kaart voor Bayern-speler Jeremies. Zijn assistent Brandts hief een middelvinger op naar Duitse spelers en trainers.

Directeur voetbalzaken F. Arnesen verklaarde vorige week nog dat er volgens hem niets aan de hand was. Hij zei dat hij na een gesprek met de aanwezige UEFA-waarnemer geen rekening hield met een straf voor Gerets en Brandts. Later bleek dat de Europese voetbalunie een onderzoek wilde instellen. De UEFA doet volgende week dinsdag uitspraak.

Woordvoerder P. Salazar verklaarde gisteren waarom PSV een excuusbrief heeft geschreven: ,,Wij hebben eerst telefonisch contact gehad met de mensen van Bayern. De brieven zijn pas maandag weggegaan, omdat we er zeker van wilden zijn dat ze bij de juiste personen terecht zouden komen.''

Het PSV-bestuur is niet gelukkig met de kwestie. ,,We hebben al jarenlang een vriendschappelijke relatie met Bayern en die willen we in stand houden'', zei voorzitter H. van Raaij. Hij keurt het gedrag van zijn trainers af. De brief van PSV aan Bayern werd ondertekend door de voorzitter. ,,Maar het is geen excuus van het bestuur, maar van de hele club. Wij betreuren het wat er is voorgevallen. Het hoorde misschien wel bij de hectiek, maar het was niet gepast'', zei Van Raaij.

Ook Gerets en Brandts hebben een excuusbrief geschreven, omdat zij een hoofdrol vervulden in de rel. PSV bestrijdt dat de trainers de brief op gezag van het bestuur hebben verstuurd. Gerets zei ,,gedeeltelijk te betreuren'' wat er is gebeurd. ,,Maar ik zag dat de spelers bereid waren te sterven in die wedstrijd en als trainer moet je dan meegaan in die sfeer.''

Gerets zei zijn spelers te willen helpen de wedstrijd tot een goed einde te brengen. Hij wil zijn gedrag niet goed praten. ,,In de hectiek doe je weleens dingen die niet kunnen. Wel is het zo dat we mede daardoor nog meer naar elkaar toe zijn gegroeid.''