Disney bouwt pretpark in Hongkong

Walt Disney gaat een pretpark bouwen in Hongkong. Dat is het Amerikaanse amusementsconcern vandaag overeengekomen met de regering van de voormalige Britse kroonkolonie. Met de bouw is een investering van 3,2 miljard dollar (6,6 miljard gulden) gemoeid. Het park moet in 2005 zijn poorten openen en in de eerste jaren jaarlijks vijf miljoen bezoekers trekken. Dat aantal moet uiteindelijk oplopen naar meer dan 10 miljoen per jaar.

Het park wordt aangelegd in een joint venture van Disney met de regering van Hongkong. Onderdeel van het project is de bouw van een vakantiecomplex op het Lantau eiland, enkele minuten van het nieuwe vliegveld van Hongkong. Volgens de Hongkongse regeringsleider Tung Chee-hwa is alleen al de bouw van het park goed voor 6.000 nieuwe banen. Vanaf 2005 zullen er 18.000 mensen werken en binnen 20 jaar 35.000. (Reuters)