Stijging prijzen industrie houdt aan

De prijsstijging in de Nederlandse industrie heeft zich in september versterkt voortgezet. In een maand tijd gingen de prijzen van industriële producten met 0,9 procent omhoog. In vergelijking met september 1998 gaat het om een prijsstijging van 3 procent. De binnenlandse afzet werd volgens de voorlopige cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) een half procent duurder. De exportprijzen gingen met 1,2 procent omhoog. De prijzen van industriële producten stijgen sinds maart dit jaar onafgebroken. In het jaar ervoor daalden ze juist. Net als in de voorgaande maanden zijn vooral de producten van de olie-industrie duurder geworden, wat voortvloeit uit de hogere prijzen voor ruwe olie op de wereldmarkt. Ook in de voedingsindustrie gingen de prijzen omhoog. (ANP)