Japan op Filmfestival Rotterdam

De 29ste editie van het International Film Festival Rotterdam staat in het teken van Japan. Onder de titel `No Cherry Blossoms, Visions of Japan' toont het festival een selectie van circa zestig recente en oudere speelfilms, korte films, installaties en nieuwe media van Japanse makers. Films van Kitano Takeshi en Kurosawa Kiyoshi beleven hun Nederlandse première tijdens het festival. Onder de naam `Pop.Tech.Japan' worden animatie, kunst, design, games en film/video uit Japan gepresenteerd.

Het hoofdprogramma van het festival telt diverse films die al eerder prijzen wonnen op buitenlandse festivals en voor het eerst in Nederland worden gedraaid, waaronder De wind zal ons meenemen van Abbas Kiarostami (Grote juryprijs Venetië). Het festival duurt van 29 januari tot en met 6 februari. (ANP)