Greg (68) overleden

Striptekenaar Michel Regnier (Greg), bedenker van onder meer Olivier Blunder, is vrijdagavond in zijn woonplaats Neuilly bij Parijs overleden. Zijn uitgever Dargaud heeft dit zaterdag bekendgemaakt. Greg was scenarist en tekenaar van stripverhalen en schreef scenario's voor tekenfilms en detectives. Hij had meer dan 250 albums op zijn naam staan.

Michel Regnier, op 5 mei 1931 geboren in een voorstad van Brussel, leerde het vak bij André Franquin. Onder diens hoede publiceerde hij in de jaren vijftig zijn eerste verhalen. In 1963 ontstond Gregs bekendste creatie: Achille Talon (Olivier Blunder), van wie een reeks albums verscheen en die kortstondig ('75-'76) zijn eigen tijdschrift kreeg. Van 1965 tot 1974 was Greg hoofdredacteur van het striptijdschrift Kuifje. Behalve Olivier Blunder bedacht Greg stripfiguren als Chick Bill, Bruno Brazil en Rock Derby. Voor de meeste titels leverde Greg het scenario; Oliver Blunder en Rock Derby tekende hij ook zelf. Greg werd in 1988 benoemd tot Chevalier des Arts et des Lettres.