Gewelddaden in Algerije eisen 21 levens

Bij gewelddaden in Algerije zijn de afgelopen dagen in totaal 21 mensen gedood, onder wie twaalf van eenzelfde familie. De overigen zijn vier militairen en vijf gewapende moslimextremisten. Volgens twee onafhankelijke Algerijnse kranten werden de twaalf verwanten in de nacht van vrijdag op zaterdag vermoord in Tadjemout bij Laghouat, 400 kilometer ten zuiden van de hoofdstad Algiers. De daders, ongeveer tien aanhangers van de zeer gewelddadige Gewapende Islamitische Groep (GIA), ontvoerden tevens een getrouwde vrouw en een 17-jarig meisje. Het geweld in Algerije is de laatste tijd aanzienlijk afgenomen, afgezien van bepaalde afgelegen gebieden. De nomaden van het gebied van Laghouat, die tamelijk geïsoleerd leven, vormen een makkelijk doelwit voor moslimextremisten. (AFP)