Europa Cup voor Kenamju

De vrouwenjudoka's van het Haarlemse Kenamju hebben voor de tweede keer op rij de Europa Cup gewonnen. Tamara Meijer, Jenny en Jessica Gal, Claudia Zwiers en Brenda van der Meulen versloegen in de finale in Haarlem tegen het Franse Levallois op judopunten (20-17). In partijen was het onbeslist: 2-2. Vorig jaar was de ploeg ook al te sterk voor dezelfde tegenstander. Het Rotterdamse Olympic eindigde als derde na een zege op het Franse Orleans.

Kenamju-judoka Meijer begon de finale tegen Levallois met een nederlaag tegen de voormalige wereldkampioene Restoux (0-10). Jessica Gal won met dezelfde cijfers na een fraaie worp tegen Batton. De partij tussen Jenny Gal, die uit Italië was overgekomen, en de Belgische olympisch kampioen Gella Vandercavije bleef 0-0. Zwiers zegevierde daarna met een ippon op Beauruelle.

Om de Europa Cup in Haarlem te houden, mocht Van der Meulen in de laatste partij geen ippon tegen krijgen. Brigitte Olivier maakte een wazari, maar Van der Meulen kreeg een yuko. Dat was voldoende voor de winst. ,,We hebben het toch weer geflikt'', zei coach Cor van der Geest. ,,Ik ben trots op mijn meiden.'' (ANP)